Behandeling met Laserontharing

Alle huidtypes definitief ontharen met een ontharingslaser

 •  Pijnloos en langdurig resultaat
 •  Ontharen van alle huidtypes (I-VI)
 •  Gladde huid en meer zelfvertrouwen

Laserontharing is van deze tijd. Het biedt namelijk een duurzame oplossing voor het definitief verwijderen van ongewenst haar en daardoor voor velen meer zelfvertrouwen. Harsen, scheren of waxen of het gebruiken van ontharingscrèmes zijn onprettige en pijnlijke methoden en bieden geen langdurige oplossing. Een ontharingslaser biedt een efficiënte oplossing!

Laserontharing met de LightSheer: Bewezen effectief!

Verschillende klinische studies bewijzen dat de Lightsheer met haar golflengte de snelste en meest doeltreffende is voor laserontharen bij 90% van alle huidtypen (I-VI). Het handstuk van de LightSheer geeft een kleine puls af op het behandelgebied. Via het lichaamseigen melanine wordt de laserpuls opgenomen, tot in de kern van het haarzakje.

Hierdoor warmt het haarzakje op en wordt deze vernietigd. De LightSheer pakt meerdere haarwortels gelijkertijd aan, waardoor ook grotere zones eenvoudig en efficiënt kunnen worden behandeld. Haargroei verloopt cyclisch. Een laserbehandeling is daarom alleen effectief in een anagene fase. Er zijn ongeveer vier tot zes behandelingen nodig om het beoogde resultaat te verkrijgen.

laser-hair-removal-2x

FAQ

Ja! Klinische studies tonen aan dat de diodelaser als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De Lightseeheer ET is voorzien van alle wettelijke certificaten.

In België werken nog veel instituten met een breed lichtspectrum zoals IPL en VPL. Een lichtspectrum waarvan een groot percetage nutteloos en schadelijk is. De energiewaarden liggen veel hoger dan die van de Lightsheer diodelaser. De lightsheer diodelaser verwijdert haartjes die een IPL of VPL niet aankan.

Een lasersessie wordt door de meeste mensen licht prikkelend ervaren. Dit kan verschillen van persoon tot persoon en is afhankelijk van de behandelde zone.

 • 4 weken voor de eerste behandeling niet meer waxen of epileren.
 • Scheer 1 tot 2 dagen voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer weg. Tijdens de behandeling mag je niet epileren of harsen. Enkel scheren is toegestaan.
 • Gedurende 4 weken voor en na de behandeling zich niet blootstellen aan de zon of zonnebank.
 • Bruinversnellers of bruinen zonder zon dient 2 weken voor de laserbehandeling gestopt te worden.
 • Bij afspraak de huid vrijhouden van maquillage, deo of oliën.
 • Bij gebruik van bepaalde medicatie kan reactie ontstaan, meld dit voor de behandeling.
 • Tijdens de zwangerschap worden er geen behandelingen uitgevoerd.
 • Onmiddellijk na de behandeling kan de huid aanvoelen als zonnebrand. Het is ook mogelijk dat de huid er plaatselijk rood uitziet, wat volledig normaal is. Deze symptomen verdwijnen na enige tijd vanzelf.
 • !!!! Vermijd krabben en blootstelling aan de zon! Gedurende de eerste 3 weken na de behandeling is een strandvakantie in de zon en/of het gebruik van een zonnebank af te raden!!!! Dit om witte en/of bruine vlekken te voorkomen.
 • Laat de huid na de behandeling rusten en verzorg goed met de nodige coolinggel (aloe vera, Flamazine, bepamtenol,..) of zonnebrandcréme. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar in geen geval scrubben.
 • Tussen de behandelingen NIET harsen of met pincet uittrekken! Enkel scheren is toegestaan.
 • De eerste week na de behandeling lijkt het alsof de haartjes opnieuw groeien. Dit zijn echter enkel haartjes die het haarzakje afstoot.
 • Sauna, een heet bad of douche zijn niet toegestaan zolang de roodheid zichtbaar is!
 • Er kan een allergische reactie optreden: een jeukend gevoel met daarbij rode bultjes, die 1-7 dagen kunnen aanhouden. Dit komt zelden voor! Bij deze reactie mag Diphamine® zalf aanbrengen.
 • In uitzonderlijke gevallen kan lasertherapie niet goed aanslaan, waarbij de oorzaak onbekend is!

Gemiddeld dient men rekening te houden met 6 tot 8 behandelingen voor dames, 8 tot 12 behandelingen voor heren. Het exacte aantal is afhankelijk van type huid en haar (kleur en diepte). De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken, verdere behandelingen met een pauze van 8 tot 12 weken tussen. Benen, rug, borst en buik worden met een pauze van telkens 10 tot 12 weken gedaan. Na deze behandeling bent u 80 tot 90 % haarvrij en hoeft u nooit meer te waxen of te scheren.

Ja, u mag een permanente vermindering van de beharing van 80 tot 90% verwachten.
Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van tal van factoren: het lichaamsgebied: de haargroei, huidtype, haarkleur.

Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop hun invloed, zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren. Dit is een proces waaraan laserbehandelingen niets kan doen. Verkeert u in een hormonale onstabiele fase, dan heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. Raadpleeg hiervoor uw arts. Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes te voorschijn laten komen. Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is in dit geval aangeraden.